Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Pet uspješnih mjeseci Gušta Merkata - oživljena tradicija i gradska tržnica
Share icon
Podjeli
Objavljeno 01.10.2024.

S ponosom dijelimo s vama sve nezaboravne trenutke koje smo zajedno stvorili tijekom pet održanih Gušta Merkata, koji su krenuli u svibnju i trajali sve do rujna. Vođeni idejom da oživimo našu gradsku tržnicu kao središnje mjesto okupljanja, jer je upravo tržnica srce i trbuh svakog grada, kroz manifestaciju smo promovirali lokalne proizvođače, autohtone proizvode te tradiciju našeg kraja.

Želimo zahvaliti Gradu Poreču - Parenzo i Turističkoj zajednici grada Poreča, koji su prepoznali važnost ove inicijative i pružili podršku od samog početka. Njihova potpora omogućila nam je da oživimo ovaj projekti i stvorimo mjesto gdje se lokalni okusi, tradicija i druženje spajaju.

Posebno želimo zavaliti svim sudionicima koji su dali doprinos ovoj manifestaciji:

-       Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč

-       Alden Bakalar

-       Valamar Riviera

-       Pelagius Catering

-       Spritz bar Parencan

-       Mesnica Arman

-       Bura Brew pivovara

-       Vinarija Brčić

-       Vinarija Terzolo

Oni su, zajedno s nama, pripremali domaće delicije i predstavljali svoje proizvode, stvarajući autentičnu atmosferu koja je oduševila naše posjetitelje. Zahvaljujemo se i Petru Banku i Serđu Valić, koji su svojim glazbenim nastupima dodatno upotpunili svaku manifestaciju.

Tijekom, Gušta Merkata, posjetitelji su imali priliku kušati razne domaće specijalitete – od pljukanci sa šparogama, bakalara, srdela, mesnih delicija, craft piva do vrhunskih vina naših lokalnih vinarija. Možemo reći da je manifestacija postala prepoznatljiv događaj koji promovira bogatstvo naše gastronomije i tradicije.

Radujemo se slijedećoj godini i novim Guštima Merkata! Vjerujemo da smo zajedno sa svim sudionicima i posjetiteljima, uspjeli stvoriti tradiciju koja će živjeti još dugo.

Do sljedeće godine, u još bogatijem izdanju!

    Arrow pointing up