Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Spremnici za pravilno razvrstavanje otpada osigurani osnovnim i srednjim školama
Share icon
Podjeli
Objavljeno 03.10.2024.

Učenje s našim školarcima uvijek nas iznenadi – koliko puno već znaju o odvajanju otpada i kako su već usvojili brojne zdrave navike. Svjesni važnosti ekološke osviještenosti, nastavljamo s našim aktivnostima u obrazovnim ustanovama, jer vjerujemo da je ključ promjene upravo u najmlađim generacijama.

Tijekom prošlog tjedna podijelili smo spremnike za odvajanje papira i plastike svim osnovnim i srednjim školama u našem gradu. Ovaj korak dio je šire inicijative za poticanje pravilnog gospodarenja otpadom.

Srednjoj školi Mate Balote Poreč i srednjoj Turističko-ugostiteljskoj školi Antona Štifanića Poreč, ovom prilikom dostavili smo pet setova spremnika za odvajanje otpada. Svaki set sastoji se od jednog spremnika za odvojeno sakupljanje papira, kartona i kartonske ambalaže te spremnika za odvojeno sakupljanje plastike i plastične ambalaže.

Osnovnoj školi Poreč i Finida dodijeli smo po četiri seta istih spremnika za odvajanje otpada. Osnovne škole smo i već ranije posjetili, zajedno sa porečkim vrtićima kada smo im dodijelili simpatične i prepoznatljive spremnike u obliku delfina, žabe i mede, također za odvojeno sakupljanje otpada.

"Odvajanje otpada nije samo ekološka odgovornost, već i životna vještina. Kroz ovakve projekte, učenici ne samo da stječu važne navike, već i postaju ambasadori održivosti u svojim domovima i zajednici. Izuzetno smo ponosni što možemo podržati obrazovne ustanove u ovom važnom zadatku." – kazao je direktor Usluge Poreč, Luka Maleš

Zahvaljujemo svim školama na suradnji i radujemo se daljnjim zajedničkim projektima edukacije o važnosti razvrstavanja otpada.

    Arrow pointing up